31 mars 2010

GLAD PÅSK!

Påskparet Hjördis & Seth
+ familjen här på Eirikas
önskar alla en riktigt
glad påsk
mitt i stillaveckan!

24 mars 2010

rapport

"Kaos i låda" - bilden har i princip inget med texten att göra.

Det är ett tag sedan sist... Under tiden jag varit inaktiv här på bloggen har vi haft vintersemester och 'magafari' (= vinterkräksjuka som det så vackert heter). Som tur var hade vi inga särskilda planer för semestern. Så här i efterskott blev det en rätt så vilosam och kravlös semester! Vi kunde inte så mycket annat än ta dagen som den kom, vilket verkligen är hälsosamt ibland. Nu njuter vi desto mer av vårsolen och de sköna dagar den bidrar till! Barnen har (åter-)upptäckt 'rapapotta' (= lerpölar) och väntar på mer att leka i. Skönt att det finns kläder för alla väder och tvättmaskiner!

10 mars 2010

alster


Här kommer resultatet från min kreativa period... Insåg att man bör tänka sig för noga innan man berättar någonting här på bloggen - det händer så lätt att man får prestationsångest :) Hoppas att alla som hade väntat sig en vacker olje- eller akvarellmålning inte blir besvikna! Det blev några svarta tryckta bokstäver på vit bakgrund. Citatet är lånat från en av 'the real groups' sånger (i mina sena tonår lyssnade jag mycket på dem...). För tillfället får den stå och mogna på tavellisten ovanför vår säng.

03 mars 2010

kreativitet

Jag beundrar människor med fantasi och skaparglädje! Själv skulle jag också gärna vara kreativ, pyssla och dona (vem skulle väl inte det)! Det är bara det att huvudet för det mesta är extremt tomt ifall tid för något roligt eventuellt skulle infinna sig. Så borde man väl också ha fallenhet för pysslandet... Kreativiteten som bor i mig räcker till att komma på vad vi ska äta till lunch, eventuellt också till middag.

Hittade dock en trevlig tidning i bybutiken ikväll - '101 nya idéer' från Allt i Hemmet (OBS! bilden ovanför är lånad från tidningen - jag är inte så duktig på stickade/virkade bakelser...). På omslaget uppmanas läsaren att locka fram skaparglädjen och ta vara på sin skaparlust! Bilderna ser inbjudande ut... kanske jag kan få några trevliga idéer att drömma mej bort med!?! Sedan är det en annan sak ifall det blir något konkret av det hela, det återstår att se.

I somras såg jag en trevlig tavla som jag gärna hade blivit ägare till. Tyckte dock att den var i dyraste laget, dessutom såg det ut som om jag lätt kunde tillverka en egen liknande. Häromdagen beställde jag en 'uppspännd duk' (ni märker min fackterminologi) med min syster (ni märker också att det är snabba ryck från tanke till handling :). Nu har jag grundmålat hela två varv med vit hobbyfärg och skall snart få 'motivet' på plats. Länge leve drömmar!