30 april 2009

valborg

Valborgsmässoafton har spenderats utomhus med krattor och spadar - härligt! Vi (läs far i huset - mor är ingen riktig arbetskvinna för tillfället...) har mockat matjord och krattat löv, mossa och gammalt skräp. Tog en runda i trädgården och upptäckte till vår förtjusning att vitsipporna knoppas, rabarbern dyker upp ur myllan... Fantastiskt med vår - att få uppleva 'skapelsens under' igen ett år :)

Det enda som fastnade på kameran var de här söta små violerna som ungarna fick av sin morfar och mormor härom kvällen. Glad Valborg och skön 1:a maj!!!
(Ingen bebis har hittat ut ännu - vi väntar vidare...)

22 april 2009

i brist på annat



Mor i huset har arbetsförbud, tråkigt! Enligt beräkningarna är det en vecka tills trean anländer och morsan har en hel del hon skulle ha lust att göra innan, men...

Så i väntan på andra tider tänkte vi visa lite bilder från vårt kök. På bilden ovan är vi redan en bra bit på väg - allt gammalt har rivits ut, nya fönster är insatta, vedspisen står på sin plats etc.


Så här ser köket ut idag. Ovanligt lite leksaker framme - storebror och lillasyster kommer allt som oftast och 'visar' grejer som morsan eller farsan får plocka tillbaka till lekrummet. Hur ska man göra för att få dem att städa undan själva? Goda råd tas tacksamt emot :)

Våren är här! Har njutit av dagen till max, hängde t.o.m ut några lakan på tork. Eken som vuxit på gården i många år syns från vårt köksfönster. Vi lär få vänta ett tag innan den börjar grönska och ge skugga i hettan.

13 april 2009

glad påsk!



Glada påskhälsningar från oss här på eirikas! Börjar bli i senaste laget, men det är ju påskannandag några timmar ännu... Påskfirandet i år har hos oss bestått av mat, slappande, kyrkobesök och så lite mera mat. Riktigt skönt med många lediga dagar!

04 april 2009

badrum





Alltid lika skönt att ha ett nystädat badrum! Försökte på att pynta lite med lavendel och en liten diverse-bricka, men antar att de inte blir så långvariga på bänken... Ungarna tycker att det är så behändigt att klättra upp och sitta på bänken när tänderna ska borstas och händerna skrubbas. Trevlig helg till alla som tittar in önskar vi på eirikas!